Sondaj: PD, vinovat de anularea alegerilor
Politic 5 decembrie 2018, 21:19 | 3890

Partidul Democrat și șeful acestuia, Vladimir Plahotniuc, ar fi vinovați de anularea alegerilor din Chișinău, în care învingător a ieșit Andrei Năstase. Așa consideră peste 26 la sută dintre participanții la cel mai recent Barometru al Opiniei Publice. Mai mult de 50 la sută dintre cei chestionați consideră că anularea alegerilor din luna mai a fost incorectă.

De asemenea, sociologii s-au interesat cine se face vinovat de faptul că alegerile primarului general de Chișinău au fost anulate.

Sondajul a fost făcut în luna noiembrie, fiind intervievate o mie 115 de persoane din diferite localități. Marja de eroare este de trei la sută. Și datele unui sondaj anterior, prezentat la mijlocul lunii noiembrie de Institutul Republican Internațional, organizație cu sediul central la Washington, au arătat că 67 la sută dintre locuitorii Chișinăului și 48 la sută din populaţia Republicii Moldova dezaprobă decizia Curții Supreme de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune ce crede despre acest sondaj. Ofițerul de presă al Partidului Socialiștilor, Irina Astahova, a refuzat să comenteze situația.

Opinia ta contează. Comentează!