„PD Încearcă să discrediteze Opoziția”
Politic 31 octombrie 2018, 23:24 | 2809

„Partidul Democrat intră în campania electorală prin a lovi și a discredita partidele de opoziție”. Declarația a fost făcută de către secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei”. Discuțiile au fost generate de recenta creare a unei comisii parlamentare de anchetă privind legătura Fundației „Dialog deschis” cu unele formațiuni din Republica Moldova.

La rândul său, expertul în politici publice Ștefan Gligor a declarat că anume PD-ul știe să creeze agende false, care să consume discuția publică și să o direcționeze pe o pistă greșită.

Aceste comentarii au fost făcute în contextul creării unei comisii de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlovska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. În intervenția sa, prin Skype, Ludmila Kozlovska a subliniat că fundația respectivă are menirea de a apăra drepturile omului în instituțiile europene. De pildă, cazul avocatei Ana Ursachi, împotriva căreia a fost declanșată toată propaganda șefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Ludmila Kozlovska respinge orice acuzații la adresa Fundației „Open Dialog”, pe care o reprezintă.

Solicitată să comenteze crearea comisiei parlamentare de anchetă, avocata Ana Ursachi a declarat că prin această inițiativă se dovedește că puterea intră în panică.

Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a fost de găsit pentru un comentariu. Ne-a răspuns, însă, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Veaceslav Gamurari. ”Nu este prima oară când se fac astfel de declarații. PD a fost mereu deschis pentru dialog și un parcurs european al țării, a subliniat Gamurari. Referindu-se la subiectul abordat în cadrul ”Orei expertizei”, Gamurari a spus că afirmațiile participanților sunt, cităm, ”o formă de victimizare a unor partide politice”. La începutul lunii octombrie, Legislativul a constituit comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog deschis” și a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlovska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. Președinte al comisiei a fost ales deputatul PD Igor Vremea. Din componența acesteia fac parte deputații PD Marcel Răducanu și Artur Reșetnicov, deputații PSRM Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi și Simion Grișciuc, membru al Grupului Leancă din Parlament. Potrivit hotărârii, Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile statului responsabile, va audia părţile şi persoanele implicate. Audierile vor începe vineri, 2 noiembrie. Reprezentanții opoziției a criticat decizia de constituire a unei asemenea comisii, afirmând că aceasta nu este altceva decât intimidarea opoziției, în special a celei extraparlamentare.

Opinia ta contează. Comentează!