S-ar încerca anularea rezultatelor
Politic 13 iunie 2018, 20:26 | 7793

Justiția controlată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc încearcă să anuleze rezultatele alegerilor locale noi din 3 iunie. Declarația a fost făcută de către primarul ales Andrei Năstase, după ce Curtea de Apel Chișinău a admis o contestație a socialiștilor. Dacă intenţiile puterii se vor adeveri, oamenii vor ieşi în stradă, a declarat Năstase.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile, iar Igor Dodon ne-a respins apelul. Potrivit lui Năstase, prin aceste acțiuni de tergiversare se încearcă anularea rezultatelor alegerilor din 3 iunie. Dacă aşa stau lucrurile, vor urma proteste, a declarat el.

În context, Năstase a făcut un apel către structurile de drept.

Decizia Curții de Apel Chișinău privind sesizarea socialiştilor a fost comentată de către consilierul PSRM, Ion Ceban.

Cât despre colaborare, Andrei Năstase susține că va prelua bunele practici de la primarii și guvernele țărilor membre UE, indiferent de culoarea lor politică. Însă ceea ce îi lipsește în prezent este mandatul validat, iar în lipsa acestuia, multe lucruri nu pot fi făcute.

Andrei Năstase a precizat că s-a întâlnit recent cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și cu cei ai Băncii Europene pentru Investiții, și că încearcă să atragă cât mai multe investiții din exterior. Menționăm că în urma turului doi al alegerilor, care a avut loc în urmă cu 10 zile, Andrei Năstase a câștigat scrutinul cu un scor de 52,57 din sufragii față de contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, care a obținut 47,43 la sută. Judecătorul care a admis contestația Partidului Socialiștilor împotriva primarului ales al municipiului Chișinău are un precedent nu tocmai strălucit. Mai exact, acesta a fost surprins cu camera ascunsă în 2009 cum lua o sumă de bani de la o persoană pentru soluționarea unei cauze.

Opinia ta contează. Comentează!