Jurnalul orei 17, 26 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 26 decembrie 2023, 17:51 | 670

Prezentat de Vasile Luchianu

Republica Moldova se confruntă cu o campanie de influență prorusă de amploare pe Facebook, cu investiții de sute de mii de euro. Asta arată o investigație a publicației franceze „Le Monde”, care a luat în vizor inserărările plătite pe rețeaua de socializare. Începând cu iulie curent, pentru 600 de reclame au fost achitate până la 280 de mii de euro. Este vorba despre pagini de Facebook, care par a fi de știri, dar care promovează imaginea fugarului Ilan Șor, atacă Uniunea Europeană și guvernul de la Chișinău.

Cinci persoane, patru adulţi şi un copil, au murit azi dimineață, în localitatea Tohani din județul Prahova. Un incendiu puternic a izbucnit la pensiunea „Ferma Dacilor”, în care se aflau 26 de persoane. 18 oameni au reușit să se salveze singure, restul fiind dați dispăruți. În continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime. Procurorii din Prahova au deschis un dosar penal.

Doi copii, de șapte și, respectiv, 11 ani, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în casă. Incidentul a avut loc în raionul Cimișlia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie