Rusia grațiază primul grup de deținuți care a luptat pentru grupul Wagner în Ucraina
Externe 5 ianuarie 2023, 19:56 | 483

Șeful grupului rus de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin, iese, din nou, în evidență cu declarații și gesturi controversate. Într-o înregistrare video, publicată de RIA Novosti, afiliată Kremlinului, Prigojin a anunțat că primul grup de pușcăriași, recrutați din închisorile rusești, au fost grațiați, după ce au făcut un așa-numit serviciu militar de șase luni în Ucraina. Deținuților le-au fost anulate toate dosarele penale, iar Prigojin a spus că ei trebuie să fie tratați acum drept niște „cetățeni onorabili, demni de tot respectul”.

Prigojin spune despre deținuți că sunt oameni care nu au reușit să-și găsească locul în societate „din întâmplare”, dar merită a doua șansă. În plus, societatea ar trebuie să le fie recunoscătoare pentru că au luptat pentru „interesele naționale” ale Rusiei.

EVGHENI PRIGOJIN, șeful grupului rus de mercenari „Wagner”: "Salut! Ei ce, băieților, puțin a mai rămas? Ați muncit contractul cu onoare, cu demnitate. Sunteți printre primii. Da, primii. Ați lucrat așa cum puțini o fac. Societatea ar trebui să-i trateze cu cel mai mare respect, iar ei nu trebuie să încalce legea. Dacă ai văzut un om care a venit de la război, iar înainte de asta a fost în închisoare și s-a înregistrat ca voluntar, trebuie să înțelegi că ei sunt membri cu drepturi depline ai societății."

Prigojin le-a mai transmis deținuților, care urmează să fie eliberați după ce au participat la invazia din Ucraina, că odată ajunși acasă ar trebui să nu consume droguri, să nu violeze femei și să nu consume prea mult băuturi alcoolice, iar poliția ar urma să-i trateze cu respect.

Din imaginile video se vede că unii dintre pușcăriașii care și-au câștigat libertatea participând la războiul criminal al lui Putin au rămas schilodiți pe viață.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie