Jurnalul orei 17, 10 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 10 ianuarie 2024, 21:37 | 849

Prezentat de Vasile Luchianu

Au sărbătorit aici Crăciunul și au întâlnit noul an, și le-a venit timpul să plece acolo, unde au găsit un trai mai bun. Sute de moldoveni stau în aceste zile la Aeroportul din Chișinău și așteaptă să fie ambarcați în avioanele cu destinații concrete. Despărțirea este grea, spun oamenii, dar plecarea e necesară.

Fostul bașcan al autonomiei găgăuze, Irina Vlah, se arată preocupată de vectorul de dezvoltare al Republici Moldova. Deși critică referendumul propus de președintele Maia Sandu privind aderarea la Uniunea Europeană, Vlah îi solicită Parlamentului și șefei statului să mai includă o întrebare pentru cetățeni – cea privind confirmarea statului de neutralitate al țării. Experții Comunității Watchdog au făcut o analiză a declarațiilor Irinei Vlah și au identificat unele manipulări.

Amatorii de tehnologii își trăiesc visul în Las Vegas. Acolo a început show-ul anual de electronice de consum, CES 2024, unul dintre cele mai mari evenimente tehnologice din lume. La acest show s-a lansat primul videocasetofon, prima consolă de jocuri și aproape fiecare gadget nou, pe care lumea a ajuns să le cunoască. Dar anul acesta, nu este vorba atât de hardware - ci de cine deține controlul, scrie Deutsche Welle. Inteligența artificială domină expoziția din orașul american. La evenimentul anual al gadgeturilor sunt prezente peste patru mii de companii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie