Europarlamentari: Responsabilitatea, a guvernului
Jurnalul Săptămînii 14 iulie 2018, 19:59 | 1936

Deputații din Uniunea Europeană declară ferm, ca să înțeleagă toată lumea: vina pentru amânarea acordării primei tranșe din asistența macrofinanciară prevăzută pentru Republica Moldova aparține doar celor care o conduc. "Este necesar ca reformele solicitate, punctate în rezoluția votată recent de Parlamentul European, să fie implementate cât de curând", subliniază europarlamentarii intervievați de Jurnal TV.

Helmut Scholz, europarlamentar din Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, și Cristian-Silviu Bușoi, europarlamentar din Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) afirmă că îngrijorările în legătură cu situația din Republica Moldova au fost exprimate la scară largă.

Europarlamentarii subliniază că nu este o rezoluție îndreptată împotriva cetățenilor Republicii Moldova, așa cum susține guvernarea de la Chișinău.

Și nici vorbă de o imixtiune în politica internă a Republicii Moldova, așa cum afirmă premierul Pavel Filip, mai spun Helmut Scholz și Cristian-Silviu Bușoi.

Amintim că pe 5 iulie Parlamentul European a votat o rezoluție prin care a condamnat anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. Totodată, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. Cei mai mulți deputați europeni au adus critici autorităților de la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie