PL, pun și PLR susțin ACUM în alegeri
Politic 18 decembrie 2018, 17:48 | 2836

Partidul Liberal, Partidul Unității Naționale și Partidul Liberal Reformator anunță că vor susține viitorul bloc electoral ACUM în cadrul alegerilor parlamentare din 2018. "ACUM este deschis pentru unitate, cu o condiție - cei care vin să fie oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, oameni care au demonstrat în timp că au verticalitate și că sunt onești", subliniază liderii structurii.

Partidul Liberal a expediat presei un comunicat, în care subliniază că va participa în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în cadrul blocului ACUM, în condițiile compromisului atins, spun liberalii, pe parcursul discuțiilor purtate anterior.

Într-o conferință de presă, și membrii Partidului Unității Naționale au declarat că sprijină viitorul bloc electoral ACUM, reieșind din mai multe pericole, printre care...

Luând în calcul pericolul perpetuării unui regim hibrid Plahotniuc-Dodon, Consiliul politic al Partidului Unității Național a luat decizia de a nu participa în alegerile parlamentare din 2019 și de a sprijini blocul electoral ACUM. Nu vom colabora decât sprijinind ACUM la aceste alegeri, nu vom înainta candidați. Doar vom sprijini prin declarații politice și le stăm la dispoziție cu organizațiile noastre, cu oamenii noștri și le vom acorda tot ajutorul cu excepția ajutorului financiar.

Și PLR a emis un comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

Partidul Liberal Reformator a hotărât să se abțină de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din iarna anului 2019. În urma unor dezbateri serioase, PLR a luat hotărârea să susțină în alegeri, necondiționat, Blocul electoral ACUM DA PAS și face același apel către toți membrii și simpatizanții săi. Declarația de susținere va fi adusă la cunoștința publicului larg și comunicată Blocului ACUM DA PAS.

Liderii viitorului bloc electoral ACUM DA PAS au declarat următoarele...

Această ofertă a fost făcută publică încă un an în urmă. În momentul în care cineva și-a exprimat incapacitatea de a nu înțelege exact ce scrie acolo, am acceptat și niște discuții cu forțele civice, cu forțele politice din Republica Moldova. Oferta noastră rămâne aceeași - două partide la baza acestui bloc electoral cu deschidere largă pentru exponenți ai societății civile pe care i-ați văzut și îi vedeți alături de noi și pentru tot ce înseamnă calitate, oameni de calitate din întreaga societate, inclusiv de pe palierul politic.

Aceste decizii au fost destul de întârziate. Așa cum ați văzut și dumneavoastră, decizia Partidului Liberal a venit doar ieri. Acum ne informați despre o decizie a Partidului Unității Naționale despre care noi încă nu am reușit să citim. Respectiv, de ieri până astăzi nu s-au putut face prea multe lucruri. Noi așa cum am spus de fiecare dată, optăm pentru unitate. Noi suntem deschiși pentru această unitate cu condiția ca cei care vin să facem echipă comună sunt oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, sunt oameni care au demonstrat în timp că au verticalitate, că sunt oameni onești și că sunt cei mai buni din ce poate propune astăzi Republica Moldova.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!