Chișinăul a sărbătorit Hramul
Social 14 octombrie 2019, 22:03 | 2210

Chișinăul a sărbătorit astăzi Hramul localității. Dimineață au avut loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Mai apoi, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” a fost oficiată o liturghie de hram, urmată de inaugurarea oficială a sărbătorii, care s-a desfășurat în Scuarul Catedralei. Pe parcursul zilei, tradițional, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au avut loc expoziții și concerte. care au culminat cu un spectacol în Piața Marii Adunări Naționale.

După slujbă, mitropolitul Vladimir i-a îndemnat pe creștini să vină la biserică să se roage pentru ocrotirea orașului și a tuturor locuitorilor.

Hramul localității este un prilej de bucurie și revedere cu cei dragi, de solidaritate spirituală și culturală, a declarat la rândul său primarul interimar Adrian Talmaci.

Mai apoi, sărbătoarea a continuat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde au venit oameni de toate vârstele.

Evenimentele organizate cu prilejul Hramului capitalei se încheie cu un concert organizat în Piața Marii Adunări Naționale, la care participă interpreţi şi formaţii din Republica Moldova şi România, precum şi cu un spectacol pirotehnic. 

Pentru al nouălea an consecutiv, Jurnal TV a atras zeci de spectatori la show-ul gastronomic ”Poftă mare, Chișinău!" Publicul a fost peste așteptări. Deoarece ediția curentă a festivalului a fost organizată în stil ceh, la eveniment a venit și ambasadorul Cehiei în Republica Moldova.

Tradiția se respectă - orice show organizat de Jurnal TV este inedit. De data aceasta, bucătarul de la „Rețete și Rețele”, Traian Stoianov, a adus pe tavă cârnați cu varză înăbușită. Exact ca la cehi.

Ambasadorul ceh a profitat de ocazie și le-a vorbit locuitorilor orașului.

Echipa Jurnal TV a fost, ca întotdeauna, harnică. Animatorii au gătit aproximativ o mie de porții de cârnați cu varză înăbușită, de-ți lasă gura apă, chiar dacă acasă stau mai puțin la plită.

La prezentarea știrilor e mai simplu, recunosc Vasile Luchianu și Adrian Prodan.

Vedetelor din muzică le-a fost mai complicat - au cântat în limba cehă, îmbrăcate în ținute corespunzătoare.

Sute de oameni s-au adunat în fața Primăriei pentru a asista la un nou record gastronomic. Deja pentru al nouălea an consecutiv, Jurnal TV a adunat lume frumoasă de Hramul Chișinăului la „Poftă Mare, Chișinău!” 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie