Jurnalul Săptămânii, 27 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Grupele cu program prelungit vor rămâne funcționale în școli, doar că părinții elevilor vor trebui să plătească pentru ele. Mai exact, vor scoate din buzunar aproape 400 de lei, pentru trei ore suplimentare, și 700 - pentru șase ore. Propunerea vine de la Primăria Chișinău, iar inițiativa a stârnit multe reacții negative în societate.

În acest an, unii locuitori ai Chișinăului, cei cu venituri mici, nu mai primesc de la Primărie compensații pentru căldură. Municipalitatea arată cu degetul la Guvern, iar executivul se arată nedumerit de situație. Între timp, oamenii nevoiași se gândesc cum ar putea să-și împartă salariul mizer astfel încât să reușească să plătească și facturile.

Primăria Chișinău cere locuitorilor să dea orașului 50% din contribuțiile lor fiscale. În transportul public au apărut pliante cu petiția propriu zisă, dar și mesaje înregistrate, călătorii fiind chemați să sprijine inițiativa. În paralel, Primăria a acționat Guvernul și Ministerul Finanțelor în judecată, cerând returnarea unei așa numite datorii de peste jumătate de miliard de lei. „Ne vedem în judecată”, au replicat responsabilii de la Guvern, menționând că toți cetățenii contribuie la bugetul de stat, nu doar la cel municipal.

Opinia ta contează. Comentează!