Acces interzis din nou la PD
Politic 15 martie 2019, 17:51 | 1634

După alegeri, echipei postului TV8 i-a fost interzis din nou accesul în sediul PD

Organizațiile de media din Republica Moldova condamnă decizia Partidului Democrat de a interzice echipei postului TV8 să intre în sediul formațiunii politice și să asiste la briefingul de ieri. Asociațiile de specialitate și-au reiterat îngrijorarea față de practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public și au calificat astfel de acțiuni drept inacceptabile, mai ales pentru un partid care se află la guvernare și se declară adept al valorilor democratice.

Dacă în perioada electorală, toți jurnaliștii au fost invitați să asiste la briefingurile și conferințele de presă organizate de PD, după alegeri, echipei TV8 i-a fost din nou interzis accesul în sediul respectivei formațiuni politice. Astfel, joi, un gardian a blocat ușa de la PD pentru reporterul și operatorul TV8, afirmând că ei nu pot intra pentru că nu au acreditarea necesară.

În replică, vicepreședintele PD Andrian Candu a declarat în cadrul evenimentului că nu știe de ce echipei TV8 i-a fost restricționat accesul în sediul PD. Menționăm că, anterior, și postului nostru de televiziune i s-a interzis să intre în clădirea acestei formațiuni politice, iar de atunci echipele Jurnal TV nu au mai fost la briefingurile PD, urmărindu-le online. Vladimir Cebotari, un alt vicepreședinte al PD, a declarat atunci că motivul deciziei luate ar fi politica editorială a celor două televiziuni. Drept reacție, ONG-urile de media au condamnat practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public. Organizațiile neguvernamentale fac trimitere la legislație, care garantează libertatea de a obține și de a difuza informații prin intermediul mass-media și dreptul cetățenilor de a fi informați. Iar președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, a îndemnat anterior colegii de breaslă să se solidarizeze cu Jurnal TV și TV8 și să boicoteze conferințele de presă ale PD. 

Opinia ta contează. Comentează!