Jurnalul orei 17, 27 Iunie
Jurnalul orei 17:00 27 iunie 2023, 19:31 | 787

Prezentat de Vasile Luchianu

Un ofițer de investigații al Direcției regionale Nord al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost reținut astăzi fiind bănuit de abuz în serviciu. Marcel Busuioc și alți trei colegi ai acestuia sunt cercetați pentru însușirea mijloacelor financiare provenite dintr-o cauză penală de migrație ilegală a cetățenilor din Ucraina.

Câteva zeci de oameni au fost trași pe sfoară de o companie din Chișinău care le-a promis locuri de muncă bine plătite în state membre ale Uniunii Europene. Victimele au achitat firmei cu pricina sute de euro pentru șansa de a munci și de a le oferi familiilor un trai mai bun. Păgubiții nu și-a văzut nici job-urile promise, nici banii investiți.

O clinică oftalmologică mobilă, deschisă ieri la Chișinău, a reușit să ofere într-o singură zi peste 150 de consultații refugiaților, dar și localnicilor. Cei cu probleme de vedere primesc și ochelari adaptați necesităților. Inițiativa aparține unei fundații franceze de caritate, care acționează aici în parteneriat cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Agenția ONU pentru refugiați și Ministerul Sănătății.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie