Ana Revenco susține că nu este rudă cu noul șef al Inspectoratului General al Poliției
Politic 15 septembrie 2021, 15:15 | 2397

Ministrul de Interne, Ana Revenco, susține că nu este rudă cu noul șef al Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov. Informații de acest gen au apărut în spațiul public după numirea lui Podarilov. Într-un interviu pentru Jurnal TV, ea a spus că nu are nicio legătură de rudenie cu fostul său adjunct din perioada când ambii activau în cadrul Centrului de Combatere a Traficului de Persoane.

ANA REVENCO, ministrul de Interne: "-Podarilov este cumătrul dumneavoastră? -Nu am nicio relație de rudenie cu șeful poliției domnul Iurie Podarilov. -Pentru ce merite dumnealui a fost promovat în funcția de șef al IGP? -L-am cunoscut în anii când am activat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, și-a demonstrat capacitățile de un bun manager, un bun cunoscător al proceselor care au loc în cadrul acestei structuri."

Sursele Jurnal TV susțin însă că Podarilov ar urma să fie înlocuit în aproximativ două luni. Întrebată despre aceasta, Ana Revenco a deviat discuția.

ANA REVENCO, ministrul de interne: "- Unele surse Jurnal TV ne-au declarat că în următoarele două luni dumnealui ar urma să fie înlocuit din această funcție, dacă este adevărat? - Nu cunosc la ce surse vă referiți, noi ne propunem niște sarcini de durată, care presupune muncă în echipă, derivat din interesul cetățeanului. Exact pe asta ne vom concentra întreaga energie, toate resursele ca să demonstrăm că putem fi în ajutorul cetățeanului, să ridicăm nivelul de încredere a fiecărui locuitor în poliție, pentru că credem că doar prin această cale putem restabili și prestigiul meseriei, astfel făcând-o și mai atractivă pentru tineri, care ne lipsesc astăzi în structurile polițienești. -Se va afla în această funcție o perioadă mai îndelungată? -Scopul nu a fost intrarea și menținerea funcției. Scopul este dezvoltarea, modernizarea poliției în interesul cetățeanului. Doar acest deziderat ne va ghida în continuare toate deciziile, inclusiv politica de cadre."

Noul șef al IGP a deținut anterior funcția de director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. În 2019, el a fost achitat într-un dosar în care era acuzat de luare de mită. El fusese condamnat la patru ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semi-închis. Iurie Podarilov, care își ispășise 13 luni de închisoare în Penitenciarul nr. 13, a spus atunci că dosarul a fost instrumentat la comanda fostei conduceri a MAI. Pe atunci ministerul era condus de Alexandru Jizdan.

Opinia ta contează. Comentează!