Jurnalul orei 17, 23 Iunie
Jurnalul orei 17:00 23 iunie 2023, 20:51 | 736

Prezentat de Vasile Luchianu

Proprietarii mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine le vor putea vămui cu achitarea a 30% din cota accizei. Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de lege privind instituirea beneficiilor fiscale, prin revizuirea unor prevederi din Codul Vamal.

Judecătorul de la Strășeni, Sergiu Osoianu, care aspiră la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a contestat în instanță decizia Comisiei pre-vetting, prin care el a picat evaluarea. Audierea a avut loc în octombrie trecut. Comisia a aflat că în timp ce era procuror, Osoianu a pretins un apartament în orașul Chișinău, la preț preferențial. Osoianu consideră că statul era obligat să-i satisfacă cererea.

Un membru al Partidului Acțiune și Solidaritate urmează a fi exclus din formațiune, după ce în spațiul virtual a apărut un video, în care un bărbat distruge bunurile unui local și îi agresează pe trecători. Este vorba de Valentin Rangu, șeful Organizației locale Gotești, Cantemir, a Partidului Acțiune și Solidaritate. Rangu a refuzat să discute cu reporterul Jurnal TV. Poliția din Cantemir afirmă că examinează cazul reflectat în video.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie