Jurnalul orei 17, 2 Martie
Jurnalul orei 17:00 2 martie 2023, 17:29 | 637

Prezentat de Vasile Luchianu

Un câine a fost scos viu de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremurul care a devastat acest mare oraș din sudul Turciei, a relatat presa locală. Câinele, pe nume Aleks, a rămas prins între plăcile de beton ale unei clădiri, care s-a prăbușit pe 6 februarie. Stăpânul patrupedului a auzit scheaune și a chemat o echipă de salvare.

Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova, pentru că Ucraina rezistă agresiunii rusești, iar Moscova nu are resurse suficiente pentru escaladarea conflictului. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean la postul public de televiziune din România. Ce a spus șeful Guvernului despre pericolul atacurilor aeriene rusești, dar și despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Îmbrânceli în Parlament! Comuniștii și socialiștii au blocat tribuna centrală a legislativului în semn de protest față de proiectul de lege, elaborat de PAS, prin care ”limba moldovenească” va fi înlocuită cu sintagma ”limba română” în toate actele normative. Scandalul a început după ce unii deputați ai puterii au încercat să-i împiedice pe cei din opoziție să blocheze tribuna centrală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie