Jurnalul orei 17, 9 Iunie
Jurnalul orei 17:00 9 iunie 2023, 21:18 | 871

Prezentat de Vasile Luchianu

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a primit un nou lot de echipament, în valoare de peste patru milioane de lei. Este vorba de proiectul „Asistența umanitară în Ucraina și țările vecine” finanțat de Guvernul Statelor Unite și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație. Echipamentul a venit la timp, afirmă reprezentanții instituției medicale.

Șaisprezece medici neurochirurgi din mai multe țări s-au adunat la Spitalului Clinic Republican, unde au participat la un congres dedicat Săptămânii Medicale Balcanice. Specialiștii au discutat despre progresele în medicină și au constatat că, în Republica Moldova, neurochirurgia a evoluat considerabil în ultimii zece ani, fiind aduse dispozitive performante și implementate mai multe tehnici de muncă.

Efectele incendiilor de vegetație fără precedent din Canada se resimt și în Statele Unite. Zeci de milioane de oameni din America de Nord s-au trezit cu avertismente privind nivelurile periculoase ale calității aerului și cu orașe învăluite în ceață. Autoritățile avertizează cetățenii să rămână în casă. Statuia Libertății din New York a fost învăluită de o ceață portocalie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie