Accident feroviar în Japonia
Externe 5 septembrie 2019, 20:56 | 1596

Un om a murit, iar cel puțin 30 au fost răniți în Japonia, în urma coliziunii dintre un tren și un camion. Cum s-a întâmplat totul, aflați din următorul grupaj de știri externe.

Accidentul s-a produs în apropierea capitalei Japoniei, Tokyo. În urma impactului, locomotiva a fost distrusă, iar trei vagoane au deraiat. Șoferul camionului a fost grav rănit și nu a mai putut fi salvat. Autoritățile nipone au demarat o investigație pentru a stabili cauza producerii accidentului.

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că îşi va prezenta săptămâna viitoare noua echipă care va alcătui executivul european. Într-o postare pe o rețea de socializare, von der Leyen s-a declarat bucuroasă că a primit numele tuturor candidaţilor din partea statelor membre ale UE, în condițiile în care procesul era tărăgănat de Italia, țară care nu venise cu nicio nominalizare. Von der Leyen va fi prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Un tribunal din vestul Franţei a dispus că un cocoş îşi poate continua cântecele din zori, în pofida nemulţumirii vecinilor, într-un caz devenit celebru în această țară. Este vorba despre Maurice, un cocoș dat în judecată de cei pe care îi deranja dimineața și care sperau să-l reducă la tăcere. Instanța a considerat plângerile neîntemeiate, iar păsărea și-a câștigat dreptul de a cânta liniștită. Mai mult, i-a adus proprietarei un venit de o mie de euro, bani pe care ar urma să-i plătească reclamanții. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie