Vladimir Putin se întâlnește la Soci cu Alexander Lukașenko
Externe 14 septembrie 2020, 15:24 | 598

Vladimir Putin se întâlnește astăzi la Soci cu Alexander Lukașenko. Se presupune că cei doi vor discuta un posibil sprijin militar pentru suprimarea opoziției. Rusia a anunţat duminică desfăşurarea manevrelor militare din Belarus, denumite ''Frăţia Slavă''. Între timp, manifestaţiile împotriva lui Lukaşenko sunt marcate de violență.

Zeci de mii de persoane au participat duminică, la Minsk, la un nou protest împotriva lui Aleksandr Lukaşenko. Potrivit grupului de apărare a drepturilor omului Viasna, multe dintre persoanele arestate recent sunt femei şi au existat cazuri de violenţă în timpul acţiunilor de reţinere a lor.

Moscova a anunţat duminică desfăşurarea, conform programului stabilit, a manevrelor militare din Belarus denumite ''Frăţia Slavă''. ''Sunt exerciţii antiteroriste şi nu sunt îndreptate împotriva niciunei ţări'', afirmă Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de agenţia EFE. Peste 800 de soldaţi ruşi şi belaruşi vor participa la aceste exerciţii în perioada 14-25 septembrie, în poligonul militar Brest. Acest program de aplicaţii militare se desfăşoară începând din anul 2015, iar anul trecut a avut loc pe teritoriul Serbiei. Dar acum această ţară a renunţat să participe ca urmare a ''unei presiuni puternice şi nemeritate din partea Uniunii Europene'', scrie AGERPRES.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie