Post Scriptum cu Alex Cozer: Voronin și-a schimbat retorica

Voronin s-a ținut de cuvânt. Dacă vă gândiți că mă refer la vreo promisiune electorală îndeplinită de bătrânul declarat comunist, vă înșelați. Vorbesc despre ieșirea acestuia azi la protest, prin ploaie, în fața Guvernului, alături de deputații lui Șor.

După ce s-a angajat acum mai bine de o lună de zile în fața lui Șor că va îndemna lumea să iasă consolidat la proteste și că o va face și el, în sfârșit, astăzi a și făcut-o, apărând în fața Guvernului. A făcut-o alături de aceiași deputați din grupul criminal organizat Șor, în fața aceleiași audiențe pe care o vedem la fiecare manifestație organizată de fugarul din Israel.

Ați văzut cred, cu toții, știrea de săptămâna trecută de la Jurnal TV, când sondajistul Petruți îl sfătuia pe escrocul Șor că ar fi bine ca apelul la unitatea protestelor să fie făcut de Voronin. Iar varianta perfectă ar fi fost dacă Voronin chiar și s-ar fi arătat la aceste manifestații. Și la mai bine de o lună după ce a îndeplinit indicațiile lui Șor privind chemarea la răscoală, bătrânul comunist astăzi, mă gândesc că mai mult de nevoie decât de voie, s-a arătat și el în fața mulțimii dornice de hrișcă și tușoncă.

Acțiunile lui Voronin din ultima perioadă, pentru care nu am avut niciodată mari simpatii, recunosc, sunt absolut dezamăgitoare și lipsite de orice logică la prima vedere. Mai ales că după ce nu a mai acces în Parlament, bătrânul general sovietic avusese șansa să plece în istorie decent, după ce a pus serios umărul la înfrângerea lui Dodon în alegerile prezidențiale și eliminarea acestuia din procesul politic.

Chiar aici, din acest studio, cu 2 săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2020, Voronin îl desființa pe Dodon și-și cerea scuze că a îndemnat alegătorii, în 2016, să-l susțină în scrutin.

Tot atunci, Voronin îl acuza pe Șor că este cel care corupe deputații în Parlament și descria și amănunțit procesul.

Iar câteva săptămâni mai târziu o acuza pe Violeta Ivanov că a fost finanțată în campania electorală de atunci tot din miliardul furat și inista ca Partidul Șor să fie scos în afara legii, calificându-l drept unul artificial

După cum vedeți, Voronin avea o cu totul altă retorică în acea perioadă. Iar discursul său, care se bucura de o anumită autoritate în unele segmente electorale, chiar a contribuit la schimbările politice din ultimii ani.

Ce s-a modificat în viziunile lui Voronin odată cu schimbarea prefixului vârstei, în 2021, atunci când a decis să pactizeze din nou cu Dodon și să meargă împreună în alegeri, e greu de înțeles. La fel cum, inexplicabil e cum la vârsta asta să te legi cu acest grup criminal organizat în frunte cu Șor și să-I faci jocurile exact așa cum ți se dictează.

Voronin a avut șansa să i se ierte o parte din păcate și să plece decent în istorie. La cum se comportă însă în aceste zile, este evident că a irosit această șansă, alegând să plece cot la cot cu cei pe care până mai ieri îi blama, îi acuza că au furat miliardul și că se folosesc de acești bani pentru a cumpăra sufletele celor mai săraci cetățeni ai Republicii Moldova.

Acțiunile sale ar trebui să dea încă o dată de gândit celora care mai au încredere în astfel de politicieni, indiferent de doctrina pe care aceștia o îmbrățișează sau experiența politică pe care o au. Pentru că să faci salturi atât de bruște, să ai schimbări atât de radicale de viziune și să nu fii sancționat, e posibil, probabil, doar în Moldova.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dezvăluirile avocatului lui Filat

23 septembrie 2022, 20:47

Exact acum doi ani, în acest studio, Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat,...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Rușii, pe cale să piardă tot

22 septembrie 2022, 21:15

Ieri, 21 septembrie, a fost Ziua Internațională a Păcii. În același timp, la...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Justiția moldavă, cea mai umană din lume

16 septembrie 2022, 21:47

Sergiu Sîrbu este probabil cel mai prolific politician moldovean la capitolul...

Post Scriptum cu Alex Cozer: S-au activizat diversioniștii

15 septembrie 2022, 20:32

În contextul crizei din regiune, provocată de invazia criminală a lui Putin...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Maia Sandu a vizitat Gagauzia

9 septembrie 2022, 21:40

Săptămâna trecută, spațiul public a fost marcat de câteva incidente care ne-au...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Șantajul energetic nu mai funcționează

9 septembrie 2022, 00:17

După mai bine de jumătate de an de invazie a Rusiei în Ucraina, regimul lui...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Războiul energetic este în toi

5 august 2022, 22:40

Pe lângă invazia criminală pe care Putin o desfășoară astăzi în Ucraina, soldată...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Aeroportul, sursă de bani pentru Șor

4 august 2022, 23:08

Tribunalul internațional de arbitraj de la Stokholm a dat ieri dreptate Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Noi încercări de a ne destabiliza

28 iulie 2022, 20:14

Kremlinul se îngrijorează de starea democrației din Republica Moldova. Nu, nu...

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE