Donald Trump acuză tentative de fraudare, iar Joe Biden zice că este aproape de victorie
Externe 6 noiembrie 2020, 16:08 | 772

America numără voturile. Republicanul Donald Trump acuză tentative de fraudare, iar democratul Joe Biden zice că este aproape de victorie. El a ajuns pe primul loc în statul Georgia. Trump contestă numărarea voturilor din patru state și a reclamat procurorului general nereguli electorale în Nevada.

Donald Trump speră că numărătoarea voturilor va răsturna balanța de putere. Republicanul avea vineri dimineața un avans în statul Georgia, dar pierde teren. Trump nu are cum să atingă cifra magică de voturi în colegiile electorale, care asigură victoria în alegeri, fără Georgia și Pennsylvania. Pentru a câștiga, oricare dintre candidați are nevoie de minimum 270 de voturi electorale (electori). Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat în Nevada, Pennsylvania, Carolina de Nord și Georgia. În prezent situația celor doi candidați arată că Joe Biden și-a asigurat 253 de electori, iar Trump - 214.

Echipa de campanie a preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, a transmis o sesizare oficială procurorului general, William Barr, în care denunţă presupuse nereguli electorale în statul Nevada. Serviciul poştal al Statelor Unite a informat că aproximativ 1.700 de buletine de vot au fost identificate la centre de procesare a corespondenţei în statul Pennsylvania, în timpul a două verificări întreprinse joi, şi că buletinele sunt în curs de a fi predate autorităţilor electorale, transmite vineri Reuters. În Pennsylvania buletinele de vot trebuie să fie primite până vineri seara pentru a putea fi numărate. Suporterii lui Trump au demonstrat joi noaptea împotriva a ceea ce ei susțin a fi alegeri furate, preluând astfel din acuzațiile liderului de la Casa Albă. Demonstranții s-au ciocnit cu contra-manifestanți, în timp ce numărarea voturilor continuă în statele cheie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie