Guvernul perfectează legea patentei
Social 26 iulie 2019, 20:19 | 2553

Guvernul va inlesni regimul fiscal al antreprenorilor si va disciplina, totodata, comertul stradal. Initiativa executivului vine la cateva zile de la votarea in prima lectura a proiectului cu privire la prelungirea patentei de intreprinzator. La sfarsitul saptamanii trecute, deputatii au acceptat prelungirea termenului de activitate in baza patentei pana la 31 decembrie 2022.

În această perioadă, Guvernul va întreprinde un șir de măsuri pentru a disciplina comerțul în bază de patentă şi va crea condiţiile necesare pentru ca întreprinzătorii să activeze în mod transparent, susţine ministrul Economiei, Vadim Brânzan.

Proiectul de lege privind prelungirea patentei de întreprinzător până la 31 decembrie 2022 a fost votat în prima lectură. Inițiativa legislativă îi aparține vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari, potrivit căruia, decizia a fost așteptată de aproape zece mii de patentari. Astfel, comercianţi îşi vor putea vinde în continuare mărfurile în spaţii autorizate de adimistraţia publică locală. Reglementările se referă și la comerțul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie