Promo-LEX, raport pe placul partidului
Politic 24 ianuarie 2019, 20:59 | 2426

Promo-Lex a reacționat într-un mod inedit la atacurile recente ale puterii asupra misiunii de observare. Pentru că ultimul raport al Asociației Promo-lex, privind apropiatele alegeri, nu a fost pe placul PD, deoarece era vizat la capitolul ”încălcarea legislației”, observatorii independenți au venit cu un nou „raport”. Acesta prezintă ZERO abateri în procesul de monitorizare a perioadei electorale. Totul a fost, însă, un gest de protest.

La începutul conferinţei de presă, reprezentanţii Promo-Lex i-au luat prin surprindere pe jurnalişti. Președintele asociației Promo-LEX, Ion Manole, a dat buzna peste directorul de programe Pavel Postica, i-a luat locul şi a prezentat un raport de monitorizare a alegerilor "aşa cum şi-ar dori unele partide politice".

Raportul "alternativ" de monitorizare a alegerilor a continuat şi cu alte ironii la adresa partidelor politice şi autorităţilor statului.

La final, preşedintele asociaţiei Promo-LEX a declarat că cele expuse mai sus reprezintă un gest de protest şi un mesaj către opinia publică naţională şi internaţională.

Ion Manole a declarat că în ultimele zile, mai mulţi observatori ai misiunii de monitorizare a alegerilor au fost urmăriţi şi intimidaţi de către angajaţi ai structurilor de forţă. Protestul Promo-LEX vine după ce reprezentanţii asociaţiei au fost chemaţi la discuţii cu vicepreşedinţii Partidului Democrat, Vladimir Cebotari şi Sergiu Sârbu, PD-ul fiind nemulţumit de rapoartele observatorilor, pe care le-a calificat drept falsuri. În urma acelei întâlniri, Partidul Democrat a difuzat un comunicat, în care se arăta că "Vladimir Cebotari şi Sergiu Sârbu au accentuat importanţa verificării presupuselor încălcări electorale până la comunicarea lor publică, iar acele încălcări care vizează un concurent electoral anume să fie semnalate în mod individual acestuia". Mai mult. Potrivit comunicatului, reprezentanţii Partidului Democrat şi cei ai Promo-Lex ar fi convenit "să se informeze reciproc în perioada următoare în legătură cu subiectele ce ţin alegeri".

Opinia ta contează. Comentează!