Copreședinta Blocului ACUM Platforma DA și PAS Maia Sandu le-a mulţumit cetăţenilor din diasporă care s-au înregistrat într-un număr mare pe site-ul Comisiei Electorale Centrale în vederea participării la alegerile din 24 februarie, dar a ţinut să precizeze că această înregistrare prealabilă nu este obligatorie şi că la votare vor putea veni toţi cetăţenii Republicii Moldova. Maia Sandu a salutat intenția diasporei privind deschiderea a 28 de secţii suplimentare în străinătate.

Totodată, Blocul ACUM Platforma DA și PAS şi-a anunţat poziţia privind referendumul consultativ, care va avea loc în ziua alegerilor parlamentare. Opoziția consideră că actuala guvernare a încălcat procedura legală atunci, când a stabilit data referendumului şi, respectiv, rezultatele acestuia vor fi recunoscute nule.

Iar politologul Oazu Nantoi s-a referit la cele două circumscripţii uninominale, stabilite în stânga Nistrului.

Copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase a mai declarat că în aceste alegeri parlamentare nu este loc pentru candidați independenți.

Silvia Radu nu a răspuns la telefon, pentru a comenta declarațiile lui Andrei Năstase. Precizăm că Radu candidează pe lista naţională a PD la alegerile parlamentare, fiind pe locul 20. Totuşi, ea insistă că nu este membră de partid în formaţiunea lui Vladimir Plahotniuc.