”Stat Islamic” a revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist de la Viena
Externe 4 noiembrie 2020, 17:50 | 769

Grupul jihadist Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist de la Viena, produs luni noaptea. Declarația îl identifică pe „un soldat al califatului” ca fiind responsabil pentru atacul din capitala Austriei. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Patru persoane au fost ucise și douăzeci și două rănite în atacul terorist de luni noaptea, din Viena. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani condamnat în trecut pentru implicare într-o organizaţie teroristă și eliberat condiționat din închisoare, a fost ucis de forțele de ordine.

Atacatorul a fost împușcat după ce a deschis focul cu o armă automată într-o zonă aglomerată din capitala istorică a Austriei.

Forțele de securitate austriece au descins la 18 adrese diferite, inclusiv casa atacatorului, și au făcut 14 arestări în timp ce căutau posibili complici.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că împuşcăturile din Viena sunt un "atac terorist respingător" şi a adăugat că armata va proteja obiectivele din capitală pentru ca poliţia să se poată concentra asupra operaţiunilor antiteroriste.

Atacul a avut loc după mai multe atrocități islamiste comise în Franța în ultimele săptămâni, inclusiv un atac asupra bisericii din orașul mediteranean Nisa.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie