Trei bărbați sunt considerați eroi, în Viena, după ce au salvat viața mai multor persoane
Externe 5 noiembrie 2020, 20:12 | 935

Trei bărbați sunt considerați eroi, în Viena, după ce au salvat viața mai multor persoane în timpul recentelor atacuri teroriste din capitala Austriei. Unul dintre bărbați a fost împușcat în picior, când încerca să protejeze o femeie în vârstă. Autorul atacului, originar din Macedonia de Nord, a fost prezentat de Guvern drept un simpatizant al grupării jihadiste ”Stat Islamic”.

Recep și Mikail se aflau în centrul orașului, când au avut loc atacurile. Cei doi au sărit imediat în ajutorul unei femei în vârstă, pe care au adăpostit-o din calea gloanțelor într-o clădire din zonă.

Un alt polițist rănit a primit primul ajutor din partea unui bărbat de origine palestiniană.

Cancelarul Sebastian Kurz și președintele Alexander von der Bellen au venit să depună în piațetă trei imense coroane de flori, cu panglici alb-roșii, culorile steagului austriac.

Viena a fost luni ținta unui atentat terorist în urma căruia au murit patru persoane. Au fost arestate 14 persoane suspectate că aparţin unei organizaţii teroriste. Autorul atacului armat era un tânăr de 20 de ani, cu cetăţenie austriacă şi macedoneană. Născut şi crescut la Viena, el fusese condamnat şi făcuse închisoare pentru că încercase să ajungă în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie