În Argentina sunt trei zile de doliu după moartea legendarului fotbalist Diego Maradona
Externe 26 noiembrie 2020, 20:16 | 973

În Argentina sunt trei zile de doliu după moartea legendarului fotbalist Diego Maradona, a anunțat președintele țării, Alberto Fernandez. Sicriul lui Maradona a fost plasat într-un perimetru închis în Casa Rosada. La cererea familiei, Diego va rămâne la Palatul prezidenţial toată ziua de joi.

Mii de oameni s-au adunat în marile orașe ale lumii, Buenos Aires, Napoli sau Barcelona, pentru a-i aduce marelui fotbalist un ultim omagiu. În anii săi de glorie a fermecat milioane de oameni, care îl considerau „zeul fotbalului”. Stilul său de joc inegalabil, felul unic de a controla mingea și driblingurile atinse mereu de magie, aduceau tribunele în extaz.

Tineri şi bătrâni au venit să-l omagieze pe marele fotbalist care i-a adus Argentinei titlul mondial, în 1986.

Doi fotbaliști, cu care Maradona a fost comparat deseori, i-au adus tribut. "Am pierdut un prieten iar planeta a pierdut o legendă”, a scris brazilianul Pele pe Twitter. "A plecat, dar nu ne-a părăsit, fiindcă Diego este etern", a scris actualul superstar al Argentinei, Lionel Messi.

În memoria lui Maradona, preşedintele argentinian a decretat trei zile de doliu.

Diego Armando Maradona, deţinătorul tricoului cu numărul 10 al reprezentantei Argentinei, a făcut stop cardiac la reşedinţa sa din El Tigre. Era supravegheat acolo de medici, după ce în urmă cu trei săptămâni suferise o operaţie pe creier. Sicriul lui Maradona a fost plasat într-un perimetru închis în Casa Rosada. La cererea familiei, Diego va fi rămâne la Palatul prezidenţial cel puţin până joi.

Opinia ta contează. Comentează!