Start concurs pentru procuror general
Social 9 august 2019, 20:42 | 2934

Consiliului Superior al Procurorilor a lansat astăzi concursul de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Se întâmplă în ciuda faptului că Ministerul Justiției a solicitat amânarea procesului pentru luna septembrie. Decizia CSP este o sfidare a așteptărilor tuturor cetățenilor, consideră prim-ministrul Maia Sandu.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor este o sfidare a așteptărilor tuturor cetățenilor, afirmă Maia Sandu. Potrivit premierului, decizia a fost luată cu ignorarea tuturor inițiativelor și a demersurilor de a schimba modalitatea de alegere a procurorului general.

Sandu crede că a fi instituție autonomă nu înseamnă a funcționa în afara regulilor și în afara interesului cetățenilor.

Maia Sandu a mai declarat că săptămâna viitoare, în ședința Guvernului se va discuta despre crearea de urgență a Biroului de combatere a corupției și reformă a justiției pe lângă prim-ministru, care va include, alături de reprezentanți ai societății civile și experți internaționali, conducători ai tuturor instituțiilor responsabile de domeniul anticorupție și de reforma justiției. 

Opinia ta contează. Comentează!