Start concurs pentru procuror general
Social 9 august 2019, 20:42 | 2928

Consiliului Superior al Procurorilor a lansat astăzi concursul de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Se întâmplă în ciuda faptului că Ministerul Justiției a solicitat amânarea procesului pentru luna septembrie. Decizia CSP este o sfidare a așteptărilor tuturor cetățenilor, consideră prim-ministrul Maia Sandu.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor este o sfidare a așteptărilor tuturor cetățenilor, afirmă Maia Sandu. Potrivit premierului, decizia a fost luată cu ignorarea tuturor inițiativelor și a demersurilor de a schimba modalitatea de alegere a procurorului general.

Sandu crede că a fi instituție autonomă nu înseamnă a funcționa în afara regulilor și în afara interesului cetățenilor.

Maia Sandu a mai declarat că săptămâna viitoare, în ședința Guvernului se va discuta despre crearea de urgență a Biroului de combatere a corupției și reformă a justiției pe lângă prim-ministru, care va include, alături de reprezentanți ai societății civile și experți internaționali, conducători ai tuturor instituțiilor responsabile de domeniul anticorupție și de reforma justiției. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie