Ediţia 2021 a Carnavalului de la Rio a fost amânată
Externe 25 septembrie 2020, 20:01 | 1014

Carnavalul de la Rio s-a alăturat evenimentelor care au devenit victime ale pandemiei de COVID-19. Ediţia sa din 2021, care ar fi trebuit să aibă loc în februarie, a fost amânată. ”Şcolile de samba nu vor avea nici timpul, nici resursele financiare şi logistice pentru a fi pregătite pentru februarie", a declarat presei preşedintele Ligii independente a şcolilor de samba din Rio de Janeiro.

Carnavalul de la Rio conţine nenumărate defilări "de blocuri", grupări de oameni din cartierele oraşului, care se distrează pe străzi, formând un cocktail de bucurie, ce abundă în muzică, deghizări şi, adeseori, mult alcool.

Aceste petreceri sunt un coşmar mai ales pentru medicii epidemiologi, ţinând cont de imensitatea mulţimilor pe care le atrag: milioane de persoane participă în fiecare an - atât brazilieni, cât şi turişti.

Brazilia este a doua ţară din lume prin prisma deceselor cauzate de COVID-19, cu circa 140.000 de morţi, fiind depăşită doar de Statele Unite. Epidemia de pe teritoriul acestei ţări uriaşe din America Latină a încetinit puţin după ce a atins un maxim în luna iulie, dar, cu toate acestea, specialiştii au înregistrat în ultimele săptămâni o medie zilnică de 30.000 noi cazuri de infectare şi 735 noi decese, potrivit cifrelor comunicate de Ministerul Sănătăţii.

Carnavalul organizat de primăria oraşului Sao Paulo este unul dintre cele mai importante din Brazilia. Cea mai recentă ediţie a atras 120.000 de persoane, în timp ce petrecerile stradale au atras peste 15 milioane de persoane. Viitoarea dată de desfăşurare a carnavalului nu a fost încă stabilită, însă evenimentul ar putea avea loc "între sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iulie" 2021, a precizat primarul acestui oraş ce are o populaţie de 12 milioane de locuitori, scrie AGERPRES.

Opinia ta contează. Comentează!