Mai mulți cercetători din Belgia promit un vaccin împotriva Covid-19 care oferă imunitate pe viață
Externe 14 ianuarie 2021, 20:05 | 1314

Un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață! Asta promit mai mulți cercetători din Belgia. Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul oamenilor de știință din Belgia se află în prezent în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă. Pe lângă efectele îmbunătățite, un avantaj este de ordin logistic. Dozele pot fi transportate la minus 8 grade Celsius şi păstrate în frigidere obişnuite.

JOHAN NEYTS şeful Institului Rega-UCL Louvain: "Urmează să intrăm în studii clinice în toamna anului 2021, dacă procesul de dezvoltare va decurge bine. Nu este ceva ce facem în mod obișnuit în laboratoare. Putem produce doze mici pentru studii pe animale, dar nu putem deocamdată crea doze într-un laborator academic, pentru populație."

Oamenii de ştiinţă susţin că vaccinul lor, aflat în teste, este o alternativă viabilă la celelalte, având anumite avantaje. O singură doză oferă protecţie rapidă și împotriva febrei galbene care în aproape toate cazurile este una pe viaţă.

JOHAN NEYTS şeful Institului Rega-UCL Louvain: "Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus."

În Uniunea Europeană se folosesc, în prezent, două vaccinuri: Pfizer Biontech şi Moderna, dar, executivul comunitar mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri împotriva COVID-19 cu alte cinci companii. Bruxellesul le-a cerut statelor membre să nu mai lanseze achiziţii proprii de vaccinuri, în paralel cu ale Comisiei, şi să raporteze dozele de vaccinuri administrate.

Opinia ta contează. Comentează!