Reacția Phenianului la decizia lui Trump
Externe 25 mai 2018, 20:08 | 1160

Președintele nord-coreean, Kim Jong-Un i-a transmis omologului său american, Donald Trump, că decizia de a anula summitul programat pentru 12 iunie, la Singapore, este extrem de regretabilă. Phenianul a precizat totuși, că este dispus să discute oricând şi sub orice formă pentru a reconsidera organizarea unei întrevederi.

Reacția Phenianului vine după ce ieri, președintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a transmis liderului nord-coreean o scrisoare deschisă prin care l-a înștiințat că anulează summitul lor prevăzut pe 12 iunie. Trump a invocat o furie extraordinară și ostilitate, manifestată în ultimele declaraţii ale regimului nord-coreean în adresa Statelor Unite.

Summitul celor doi ar fi reprezentat prima întâlnire dintre un preşedinte american şi un lider al Coreei de Nord, după nenumărate jigniri şi ameninţări ce a atins cote înalte între Washington şi Phenian, din cauza programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord. Anunțul președintelui american survine în timp ce nord-coreenii au distrus instalaţia sa de testare nucleară. Liderul de la Casa Albă a avertizat Coreea de Nord împotriva oricărui act iresponsabil, dând totodată asigurări că va continua campania de presiune maximă asupra acestei ţări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie