Dezbateri electorale pe stadion, la Kiev
Externe 4 aprilie 2019, 20:29 | 1719

Actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a acceptat invitația contracandidatului său, Volodimir Zelenski, de a participa la dezbateri electorale organizate pe cel mai mare stadion din Kiev, care poate găzdui 70 de mii de oameni, deși i-a amintit că legislația prevede altceva. Toate acestea după ce, pe 1 aprilie, postul public de televiziune din Ucraina i-a chemat la dezbateri, în platoul său, pe ambii candidați care vor participa la cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Potrivit legii, confruntarea de pe stadion ar urma să aibă loc pe 19 aprilie.

În adresarea sa, Zelenski i-a amintit lui Poroșenko despre faptul că, în 2014, a refuzat să meargă la dezbateri electorale cu contracandidata sa de atunci, Iulia Timoșenko. Poroșenko și echipa sa nu au așteptat să treacă 24 de ore. Președintele în exercițiu al Ucrainei a acceptat invitația la dezbateri a lui Zelenski, deși nu a ezitat să-i țină și o lecție contracandidatului său.

Ambele mesaje au fost publicate pe Facebook. Spotul lui Zelenski a apărut pe 3 aprilie, iar al lui Poroșenko - astăzi. Înainte de asta, în data de 1 aprilie, compania publică de radio și televiziune a Ucrainei a publicat pe portalul său o invitație la dezbateri electorale pentru cei doi. În urma primului tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe 31 martie, Zelenski a obținut 30,24 la sută din voturi, iar Poroșenko - 15,95. Președintele Ucrainei urmează să fie ales pe 21 aprilie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie