Șase oameni au murit din cauza furtunilor de zăpadă care mătură Statele Unite
Externe 3 decembrie 2019, 16:29 | 884

Furtunile de zăpadă şi temperaturile glaciare au provocat moartea a cel puțin șase oameni în Statele Unite. Cele mai afectate sunt regiunile din vestul țării, unde stratul de zăpadă a ajuns pe alocuri la aproape un metru. Câteva dintre traseele naționale au fost temporar închise, iar pe altele se circulă cu dificultate. Probleme sunt și în ceea ce privește traficul aerian, sute de zboruri fiind anulate.

Așa își încep diminețile locuitorii din mai multe regiuni ale statului Missouri. Înainte de a pleca spre serviciu, ei își croiesc drum prin stratul generos de zăpadă. Misiunea nu este simplă nici pentru șoferi.

Din cauza zăpezii, se circulă cu dificultate în mai multe regiuni ale țării, iar autoritățile îi îndeamnă pe șoferi să evite călătoriile pe distanțe lungi. Zilnic se produc sute de accident rutiere, unele dintre ele fatale. Poliția din Missouri a anunțat că trei oameni au murit după ce automobilele în care se aflau au derapat. În Arizona, din cauza furtunii de zăpadă, o mașină a căzut în râu de pe un pod. Doi copii și-au pierdut viața, iar un altul este dat dispărut. Victime s-au înregistrat și în Dakota de Sud, unde doi bărbați au murit din cauza frigului. Aici, mercurul din termometre a scăzut până la minus 10 grade Celsius. Vântul și zăpada au dat peste cap și traficul aerian. Aeroporturile din Newark și San Francisco sunt cele mai afectate. Sute de zboruri au fost anulate, iar altele au ajuns la destinație cu o întârziere de câteva ore. Meteorologii spun că furtunile de zăpadă se îndreaptă spre New York, unde în următoarele zile vor cădea cantități însemnate de zăpadă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie