Cer implicare în aplanarea conflictului
Social 22 martie 2018, 19:49 | 3013

Mitropolia Basarabiei cere Guvernului și instituțiilor internaționale să intervină în conflictul din satul Dereneu, raionul Călărași. Acolo, lumea s-a împărțit în două tabere din cauza bisericii. Peste 400 de oameni din sat s-au pronunțat din nou, prin vot, ca lăcașul de cult să aparțină în continuare de Mitropolia Basarabiei. Chiar și așa, enoriașii nu pot să intre în biserică din cauza câtorva săteni, care vor să o mențină în sânul Mitropoliei Moldovei. Guvernarea nu comentează, deocamdată, situația.

Duminică, la adunarea generală a locuitorilor din Dereneu, s-a votat ca biserica să rămână la Mitropolia Basarabiei, iar paroh să fie în continuare preotul Florin Marin, care slujește acolo de 26 de ani.

O atitudine a luat Mitropolia Basarabiei, care cere implicare autorităților.

Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Călărași, ofițerii au încercat să mențină ordinea publică.

Totodată, ofițerul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului ne-a spus că dacă se va constata săvârșirea unei infracțiuni, va fi pornit un dosar penal.

Potrivit preotului Florin Marin, comunitatea din Dereneu a luat decizia de a trece la Mitropolia Basarabiei în august trecut, după consultări cu enoriașii și în condițiile legii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie