Suedia este singura ţară care nu a impus blocaje împotriva pandemiei
Externe 30 octombrie 2020, 15:34 | 823

Mii de oameni fug din Paris, către zonele de țară, unde speră să poată suporta mai ușor perioada de carantină. Suedia a înregistrat un record în ceea ce privește numărul de cazuri. Spania, cea mai afectată din Europa, introduce starea de urgență până în luna mai 2021.

Suedia a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape două mii de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare număr raportat de la începutul pandemiei. Suedia este singura ţară care nu a implementat blocaje și are o rată de deces pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor ţări europene, precum Spania şi Marea Britanie.

PER ALBERTSON, medic departamentul pandemic Spitalul Sahlgrenska, Suedia: "Personalul medical este mic, iar situația de acum este mult mai serioasă decât cea din primăvară. Sunt mult mai multe cazuri de COVID, iar angajați ai spitalului s-au infectat. Este foarte stresant. - Sunteți mai îngrijorați acum față de cum erați în primăvară? - Absolut."

Spania rămâne la starea de urgență încă șase luni, până pe 9 mai 2021. Parlamentul a aprobat măsura cerută de premierul Pedro Sanchez, care va permite Guvernului de la Madrid să impună și noi restricții de circulație de fiecare dată când va considera că este necesar.

PEDRO SÁNCHEZ, președintele Guvernului Spaniol: "Situația în care am ajuns este extremă. Pentru a opri ascensiunea cazurilor de infectare și a ține virusul sub control, lupta va fi în continuare grea. Dar cu disciplină socială, rezistență, unitate și cu „moralul victoriei” vom reuși."

Și autoritățile din Grecia recurg la restricții dure și impun carantină în Salonic, al doilea cel mai mare oraș din țară. Pe aceeași ordine de idei a mers și Franța, însă populația nu a fost deloc de acord cu măsurile. Mii de francezi au fugit pur și simplu din Paris, care a fost pus sub carantină totală. La ieșire din oraș s-au format cozi uriașe de mașini, iar gările și autogările au fost pline de oameni.

Sute de persoane au ieșit pe străzile metropolei pentru a protesta față de reîntoarcerea la carantină, iar magazinele au fost asaltate de către cei care rămân în oraș.

Opinia ta contează. Comentează!