„Noi am ajuns la un consens privind organizarea alegerilor ce vor fi realizate pe 12 aprilie 2020”, a transmis premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, în urma reuniunii cu președintele Stevo Pendarovski și cu alți lideri politici locali.

Liderii de la Bruxelles nu au ajuns la un acord, vineri, privind deschiderea negocierilor premergătoare aderării Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană.

Președintele Emmanuel Macron a convins un grup de lideri să blocheze inițierea discuțiilor de aderare pentru Albania și Macedonia de Nord, din cauza îngrijorărilor privind creșterea influenței Chinei și Rusiei în regiune.

Premierul de la Skopje a propus sâmbătă organizarea de alegeri anticipate în țară, ca reacție la decizia europenilor pe care o cataloghează ca fiind o „greșeală istorică”, ce îl împiedică în îndeplinirea obiectivului strategic al cabinetului său.

Zoran Zaev va demisiona pe 3 ianuarie, fiind urmat de un guvern tehnocrat, conform deciziilor liderilor de la Skopje, menționează HotNews..ro