Lilian Carp susține că directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, va fi demis
Politic 10 septembrie 2021, 20:00 | 1727

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, va fi demis. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Lilian Carp la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. De asemenea, el a precizat că procedura de evaluare a activității și posibila demitere a procurorului general Stoianoglo se va încheia în cel mult o lună.

LILIAN CARP, deputat PAS: "-Întreabă lumea ce o să faceți la FISC, pentru că Pușcuță șade bine merci. -Domnul Pușcuța va pleca. - Va fi demis? -Da."

Lilian Carp s-a declarat convins că, foarte curând, Consiliul Superior al Procurorilor va iniția procedura de evaluare a activității procurorului general.

LILIAN CARP, deputat PAS: "Noi am deschis acest mecanism pentru Consiliul Superior al Procurorilor să poată evalua Procurorul General și considerăm că în viitorul apropiat, foarte apropiat, procurorul va fi evaluat. Asta înseamnă câteva săptămâni - o lună. Eu am certitudinea că noi vom avea o inițiativă din partea CSP-ului și va începe această evaluare."

În luna august, Parlamentul a modificat Legea cu privire la Procuratură și a introdus posibilitatea evaluării și demiterii procurorului general la solicitarea președintelui țării sau a cel puțin trei membri ai Consiliului Superior al Procurorilor dacă, urmare a evaluării activității, acesta obține calificativul „nesatisfăcător”. De asemenea, parlamentarii au aprobat joi, în prima lectură, un proiect prin care se propune ca șeful Serviciului Fiscal să devină persoană cu funcție de demnitate publică, urmând a fi numit și eliberat din funcție de către Guvern.

Opinia ta contează. Comentează!