Bilanțul zilei electorale
Politic 5 februarie 2019, 20:08 | 1678

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, precum și Partidul Socialiștilor au organizat astăzi evenimente în cadrul campaniei electorale. În același timp, Comisia Electorală Centrală a adoptat o decizie cu privire la modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei din punct de vedere electoral.

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a lansat în cadrul unui eveniment, ce a avut loc în Scuarul Europei, angajamentul structurii cu privire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. A fost anunțată și poziția pe subiectele principale de politică externă. Printre acestea - consolidarea unei relații speciale cu România, un parteneriat strategic cu Statele Unite și crearea condițiilor optime pentru dezvoltarea unui parteneriat reciproc avantajos cu Rusia.

Iar concurentul electoral Partidul Socialiștilor a organizat un eveniment, în care a vorbit despre reîntoarcerea producătorilor autohtoni pe piața Federației Ruse.

Între timp, Comisia Electorală Centrală a adoptat câteva hotărâri, printre care stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională.

Scrutinul parlamentar va avea loc pe 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!