În memoria victimelor, în ultimii cinci ani au fost organizate marșuri, concerte caritabile și expoziții, iar în fața clubului a fost ridicat un monument.

Numărul celor care au murit din cauza incendiului din clubul Colectiv a crescut la 65. În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti anunță primele sentinţe - fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare. În motivarea deciziei de condamnare, publicata în martie 2020, judecătorul afirma ca tragedia de la clubul Colectiv este rezultatul unei activității infracționale în lanț. Procesul nu a fost încheiat.

Pe 14 octombrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

Tragicul eveniment s-a întâmplat în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii şi s-a extins rapid. Din acel infern, doar unii au reușit să scape. În câteva ore a fost anunțat primul bilanț al tragediei: 27 de morți și 162 de răniți, împărțiți aproape la toate spitalele din Capitală. Parchetul Tribunalului București a început în aceeași noapte ancheta pentru ucidere din culpă. Pe 3 noiembrie 2015, mii de oamenii au protestat nemulțumiți de corupția din sistemul public. O zi mai târziu, Guvernul condus de Victor Ponta și-a depus demisia. S-a format un nou guvern technocrat, condus de Dacian Cioloș. Și primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat, la cererea străzii. La cinci ani de la tragedie, dosarul ”Colectiv” încă se judecă.