COVID-19, situația la nivel mondial
Externe 6 aprilie 2020, 18:20 | 1273

România are 4.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. 157 de persoane au murit. Suceava rămâne un focar periculos. În Italia, peste 22 de mii de persoane s-au vindecat, iar Germania se descurcă cel mai bine, având cea mai mică rată de mortalitate. În Statele Unite, Donald Trum i-a avertizat pe cetățeni că trebuie să se aştepte la un număr "teribil" de morţi.

România a intrat într-o nouă săptămână de confruntare cu pandemia. Bilanțul actualizat indica 157 de morți. Suceava este cel mai mare punct roșu pe harta zonelor cu infectări. Din urmă vin puternic Arad, Hunedoara, Braşov şi Constanța. Cazurile recente arată cum haosul iscat de lipsa procedurilor din sistemul medical poate duce la răspândirea accentuată a virusului în rândul populației.

În Spania, ţara cu cele mai multe cazuri din Europa, peste 130.000 la număr, mai multe femei au aprins lumânări pentru cei răpuşi de virus.

Protecția Civilă din Italia anunță că peste 800 pacienți cu coronavirus s-au vindecat în ultimele 24 de ore. Numărul total al vindecaților a ajuns astfel la aproape 22 de mii. Protecția Civilă a anunțat ieri un bilanț de 525 de decese și 4316 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. Este cel mai mic număr de decese înregistrat din 19 martie.

Germania, este după Italia și Spania, țara europeană cea mai lovită de noul coronavirus, cu peste 92 de mii de cazuri confirmate. Rata mortalității este însă mult sub cea din țările vecine: aproape 1.300 sau 1,4 la sută, față de 12 la sută în Italia, și 10 la sută, în Spania, Franța și Marea Britanie. Nemții au făcut spital într-un avion și zboară cu el să trateze bolnavii din Franța sau Italia. Imaginile din interiorul aeronavei au devenit virale. Un avion al forțelor aeriene a aterizat la Bergamo și urmează să se întoarcă la Köln, cu șase pacienți italieni, care vor fi tratați la diferite spitale din regiune.

Premierul britanic Boris Johnson a fost transportat la spital, la 10 zile după ce a fost confirmat. Mai multe antene de telefonie au fost incendiate în Marea Britanie, posibil ca urmare a teoriilor conspirației ce fac legătura între tehnologia 5G și pandemia de coronavirus. Pista pe care merg investigatorii este că, manipulaţi de informaţiile false din mediul online, de presa tabloidă şi de unele posturi radio, care susţin că tehnologia 5G răspândeşte Covid-19, anumiţi britanici au dat pur şi simplu foc antenelor de comunicaţii.

Peste 1.200 de persoane contaminate au murit în 24 de ore în Statele Unite. Preşedintele Donald Trump i-a avertizat duminică pe americani că trebuie să se aştepte la un bilanţ "teribil" de morţi în vârful, neatins încă, al pandemiei. 

Opinia ta contează. Comentează!