Perioada următoare va fi ''dificilă în ceea ce priveşte vaccinarea'', a declarat preşedintele Consiliului European
Externe 26 februarie 2021, 15:40 | 1207

Perioada următoare va fi ''dificilă în ceea ce priveşte vaccinarea'', a declarat ieri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la încheierea unui summit cu liderii celor 27, consacrat pandemiei, relatează AFP. Aceștia au cerut să ''se menţină restricţii ferme'', accelerând în acelaşi timp campaniile de vaccinare pentru a face faţă ''provocărilor suplimentare'' reprezentate de răspândirea unor tulpini mai contagioase ale coronavirusului.

CHARLES MICHEL, președintele Consiliului European: "Prioritatea noastră acum este de a grăbi procesul de producție și furnizare a vaccinurilor, împreună cu vaccinările propriu-zise în Uniunea Europeană. De aceea susținem eforturile Comisiei în acest proces, pentru a identifica lanțurile de aprovizionare și a mări producția. Ne dorim mai multă previzibilitate și transparență pentru a primi asigurarea din partea companiilor farmaceutice că își respectă angajamentele."

Există o oboseală în societate, a declarat în context șeful Comisiei Europene.

URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene: "Există o oboseală în creștere în rândul cetățenilor noștri în ceea ce privește pandemia de COVID-19. A fost un an foarte dificil, dar cu siguranță nu ar trebui să renunțăm acum. Nu numai că situația rămâne gravă în multe părți ale Europei, dar trebuie să fim precauți și la noile tulpini de COVID care se răspândesc."

Situaţia epidemiologică rămâne gravă, iar noile tulpini reprezintă provocări suplimentare. Prin urmare, trebuie de menținut restricţii ferme, pentru a accelera furnizarea de vaccinuri'', au declarat şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea unui summit care a avut loc în format de videoconferinţă. Uniunea Europeană, rămasă în urma Statelor Unite şi a Marii Britanii în procesul de vaccinare anti-COVID-19, a cerut în mod repetat companiei AstraZeneca să facă mai mult pentru a furniza dozele promise, inclusiv prin redirecţionarea către blocul comunitar a unei părţi din producţia fabricii sale din Marea Britanie, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!