Record global al cazurilor de COVID-19, înregistrat duminică
Externe 22 iunie 2020, 16:12 | 838

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat duminică o creştere, cu 183 de mii, a cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record zilnic la nivel global.

Bilanţul cazurilor de îmbolnăvire a depășit pragul de NOUĂ milioane în întreaga lume, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 a trecut de 471 de mii. Recordul anterior al noilor cazuri înregistrate într-o singură zi la nivel global a fost stabilit pe 18 iunie, când au fost raportate 181 de mii de îmbolnăviri.

Până în prezent, în România au fost confirmate peste 24 de mii de cazuri de Covid-19, 1.500 de decese, iar 17 mii de persoane au fost declarate vindecate și externate.

În Europa, populația se gândește la vacanțe, dar focarele de infecție apar neașteptat în locuri noi. În Italia, Spania, Finlanda sau Grecia, oficialii au relaxat în etape condițiile și au colaborat cu mediul de afaceri și cu populația pentru a putea primi turiști în siguranță.

Pe de altă parte, directorul unei clinici de boli infecţioase din Italia a declarat că virusul ar fi devenit mai puţin puternic din cauza mutaţiilor genetice pe care le-a suferit şi ar putea dispărea de la sine, fără vaccin.

MATTEO BASSETI, directorul Spitalul de Boli Infecțioase San Martino: Ce trebuie să facem astăzi? Acolo unde apar noi focare de infecție trebuie să acționăm inteligent și rapid pentru a evita al doilea val. Sunt foarte sceptic în ceea ce privește apariția valului al doilea de COVID-19 în Italia fiindcă primul focar se consumă, iar cifrele scad.

Cea mai mare creştere raportată provine din cele două Americi, unde s-au înregistrat 116 mii de noi cazuri de infectare. În aceeaşi zi, decesele provocate de COVID-19 în Brazilia au depăşit cifra de 50.000, situând ţara sud-americană pe locul al doilea la nivel global. Autorităţile din Statele Unite transmit un semnal de alarmă privind creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul populaţiei tinere. De vină ar fi petrecerile, mersul în barurile recent deschise şi adunările pentru diferite sărbători naţionale. Statele Unite înregistrează peste 2,2 milioane de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 120 de mii de decese. SUA este, astfel, țara cu cel mai mare număr de îmbolnăviri și decese din cauza coronavirusului, la nivel mondial. 

Opinia ta contează. Comentează!