Pandemia a ucis deja în Europa peste 270.000 de oameni, iar ţările anunţă măsuri în cascadă
Externe 5 noiembrie 2020, 17:26 | 554

Pandemia a ucis deja peste 270 de mii de oameni în Europa. Ţările anunţă măsuri din ce în ce mai stricte. Olanda închide muzeele şi bordelurile, iar Suedia, Ungaria şi Italia anunţă de la o zi la alta înăsprirea restricţiilor. După restricţii, vine criza, avertizează miniştrii Economiei din zona euro.

JEREMY HUNT fostul ministrul al Sănătăţii: "Singura modalitate de a combate această „depresie națională” este să testăm întreaga populație, în fiecare lună. Nu cred că suntem departe de asta. Avem o jumătate de milion de teste pe zi. Avem nevoie de două milioane de teste pe zi. Acesta ar putea fi un pas mare spre revenirea la normalitate."

Olanda va închide muzeele şi bordelurile, iar oamenii au voie să primească maximum trei vizitatori pe zi.

La ungari a fost instaurată starea de urgenţă şi sunt impuse restricţii de circulaţie în timpul nopţii.

Italia, cu peste 39 de mii de morţi, impune, de joi, interdicţii noaptea. Proprietarii de localuri sunt nemulțumiți și nu înțeleg rostul acestor interdicții intermitente.

Şi Suedia a înăsprit restricţiile, limitând grupurile din restaurante la opt persoane. 70% din suedezi sunt vizaţi de noile măsuri, printre care şi închiderea magazinelor non-esenţiale.

Restricţiile tot mai dure afectează grav economia ţărilor. Comisarul european al Economiei, Paolo Gentiloni, a transmis noi avertismente privind riscul de recesiune provocată de pandemie.

Pandemia a ucis deja în Europa peste 270 de mii de oameni, iar ţările anunţă măsuri în cascadă, din ce în ce mai stricte.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie