Americanii au atacat Siria; Potrivit presei siriene, în urma atacului aerian, o persoană și-a pierdut viața și mai multe au fost rănite
Externe 26 februarie 2021, 19:55 | 1329

Statele Unite au desfășurat un atac aerian în Siria, fiind utilizate avioanele de luptă F15. Ținta acestora au fost grupuri islamiste proiraniene, scrie Reuters. Acestea sunt primele raiduri aeriene efectuate de Statele Unite în Siria de la începutul mandatului preşedintelui Joseph Biden.

Un oficial american anonim a declarat, conform Reuters, că „aceste atacuri au fost menite să trimită un semnal că, în timp ce Statele Unite doreau să pedepsească grupurile extremiste, nu se vrea ca situația să se transforme într-un conflict mai mare.”

BEN RHODES, analist politic: "A existat un eveniment în care o miliție susținută de iranieni în interiorul Irakului a ucis contractanți care lucrau cu armata americană și au rănit alți oameni. Președintele Joe Biden a vrut să trimită un răspuns și să încerce să pună capăt ciclului de escaladare. Desigur, întotdeauna există riscul ca atunci când faci o lovitură de acest gen să existe o represalii și să te confrunți cu escaladări."

În atacul aerian au fost utilizate avioanele de luptă americane F15. Ținta se afla la granița Irak-Siria, la un punct cheie de trecere pentru luptătorii iranieni susținuți în Irak. Rusia este cea care controlează spațiul aerian din acea regiune, a declarat un oficial american, potrivit Reuters. Departamentul american al Apărării a comunicat că bombardamentele sunt o reacţie la atacurile cu rachete care au vizat în ultimele săptămâni obiective americane din Irak. Am acționat într-un mod deliberat care urmărește să descalifice situația generală atât în estul Siriei, cât și în Irak” a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

În ultimele două săptămâni, obiective americane din Irak, inclusiv Ambasada SUA din Bagdad, au fost vizate de atacuri cu rachete, atribuite unor grupuri islamiste proiraniene. Un civil american a fost ucis, iar alţii au fost răniţi în atacuri.

LLOYD AUSTIN, secretarul apărării al SUA: "Suntem încrezători în ținta pe care am urmărit-o. Știm ce am lovit și suntem încrezători că ținta respectivă a fost folosită de aceeași miliție Shia responsabilă de atacuri."

Potrivit informațiilor transmise de presa siriană, în urma atacului aerian o persoană și-a pierdut viața și mai multe au fost rănite.

Opinia ta contează. Comentează!