Televiziunea israeliană a transmis că că Mossadul, Agenţia israeliană de Informaţii Externe, ar fi ajutat autorităţile daneze să neutralizeze o celulă teroristă care pregătea o serie de atentate de mare amploare.

Responsabili de securitate din Danemarca au arestat terorişti şi au confiscat arme, transmite Radio România Actualități.

Directorul Mossadului, Yossi Cohen, a asigurat, în luna iulie, că vor fi furnizate informaţii pentru a dejuca un număr mare de atacuri teroriste în particular, care vizează avioane de linie din întreaga lume.

Israelul a dezvăluit că a furnizat informaţiile necesare împiedicării unui atac ISIS asupra unui avion de linie al Emiratelor Arabe Unite, pe ruta Sydney - Abu Dhabi.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat, la o conferinţă pe teme de securitate, că Israelul a utilizat capacitatea de securitate cibernetică pentru a împiedica zeci de atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic, în lumea întreagă.

Creat în 13 decembrie 1949, Mossadul a aniversat 70 de ani de existenţă şi este considerat printre cele mai puternice servicii de spionaj din lume.