Absolvent la 65 de ani
Social 14 iulie 2023, 20:02 | 4603

A absolvit Facultatea filologie și Istorie a Universității Pedagogice „Ion Creangă”, fiind acum cu a doua diplomă de specialist în domeniu. ”Niciodată nu e târziu să înveți ceva nou”, afirmă proaspătul absolvent Ivan Gherman. Până aici, nimic ieșit din comun. Interesant este faptul că bărbatul s-a făcut student când avea peste 60 de ani.

La începutul anilor 80, Ivan Gherman a obținut prima sa diplomă de specialist în domeniul pedagogiei. Acum, bărbatul se simte mândru că a reușit să mai treacă odată prin viața de student.

IVAN GHERMAN, absolvent: "Deja eu aveam atunci studii pedagogice și mecanice. Acolo erau două specialități. Viața a mers înainte, nu a fost posibilitate ca mai devreme să învăț, iar acum am hotărât să mai acumulez cunoștințe."

Ca fiecare absolvent al facultății filologie și istorie, bărbatul a trecut peste o etapă importantă - scrierea tezei de licență.

IVAN GHERMAN, absolvent: "În teza de licență am scris despre prima civilizație antică a lumii, care a fost foarte înaintată pe acele timpuri, pentru că ei cunoșteau medicina, matematica, astronomia."

Ivan Gherman s-a arătat indignat de faptul că mulți tineri nu vor să învețe. ”Studenția este o etapă importantă pentru fiecare tânăr și nu doar”, afirmă omul.

IVAN GHERMAN, absolvent: "Dacă ai o specialitate, orice organizație de apreciază. Se uită ce studii ai, ce capacități. De aceea, sfatul meu este ca tinerii să învețe, să se străduie, că așa se cere în viață."

Ivan Gherman nu este singurul care a hotărât să învețe cât trăiește... S-a bucurat de studenție și Natalia Bulgari.

NATALIA BULGARI, absolventă: "Am activat peste 30 de ani în domeniul biblioteconomiei și iată peste 50 de ani m-am gândit că ar fi bine să înrudesc și o altă profesie, profesia de pedagog. Am avut o grupă foarte bună. În experiența mea de viață am cunoscut multe colective, dar colectivul pe care l-am format la universitate este unul extraordinar."

Cei dragi au venit să-l susțină pe proaspătul absolvent.

SOFIA PERLOG,nepoata bărbatului: "Tot timpul cât era student noi am fost alături. Orice pas pe care l-a făcut, îl făceam împreună. Ne bucurăm, pentru că să ajungi la o vârstă și să ții totul minte, să ai o memorie atât de bună e foarte greu."

IVAN GHERMAN, absolvent: "Pe parcursul vieții am înțeles că omul multe învață dar nu toate le știe, de aceea am hotărât ca din tot oceanul de cunoștințe să mai acumulez încă o părticică, pentru că, cât nu ai învăța nu le poți cunoaște pe toate."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie