O nouă mobilizare a magistraților
Externe 14 iunie 2018, 15:17 | 1809

Peste o mie de magistrați din întreaga Românie cer Consiliului Superior al Magistraturii să apere independența justiției. Apelul judecătorilor survine în urma atacurilor fără precedent în adresa procurorilor, pe care PSD le-au lansat în cadrul mitingului de sâmbătă.

La începutul acestei săptămâni, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a expediat CSM-ului o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de atacurile recente lansate de social-democrați în timpul mitingului de sâmbătă, dar și după amenințările liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa procurorilor.

Cererii Forumului Judecătorilor din România-ului s-au alăturat și o mie o sută de magistrați din întreaga țară, care au solicitat printr-un comunicat CSM-ului să acționeze în calitate de garant al independenței justiției, pentru a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor și procurorilor.

Astăzi, unul dintre membrii CSM-ului a spus, în cadrul ședinței, că susţine categoric solicitările de apărare a independenţei sistemului judiciar, formulate de asociaţiile profesionale ale magistraţilor. Amintim că pe 9 iunie, coaliția de la guvernarea României a organizat un miting la București, pentru a protesta faţă de așa-zisele abuzuri ale procurorilor anticorupţie, în contextul în care mai mulți membri și lideri ai săi sunt implicaţi în anchete și investigați de către DNA.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie