În ultimele 24 de ore au fost raportate cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei
Externe 14 iulie 2020, 00:21 | 1009

În ultimele 24 de ore au fost raportate cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei: peste 230 de mii, la nivel global. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cele mai mari creşteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India şi în Africa de Sud. Un record de îmbolnăviri, peste 15 mii, a fost în statul american Florida.

Creşterea alarmantă vine la numai o zi după ce parcul de distracţii Disney World a fost redeschis. Cel puțin 26 de state federale au pus pauză planurilor de redeschidere și redresare economică. Florida, Georgia, Carolina de Sud și Texas au raportat un record de îmbolnăviri într-o singură zi.

De la începutul pandemiei, niciun alt stat american nu a cunoscut o creştere la fel de alarmantă precum Florida în ultimele 24 de ore. Zilele trecute, epidemiologul şef de la Casa Albă, doctorul Anthony Fauci, a afirmat că Florida a ieşit din izolare înainte ca toţi indicatorii de sănătate publică să o justifice. Guvernatorul republican al statului a contestat acest diagnostic şi a spus că în prezent autoritățile se străduiesc să scurteze timpul de prelucrare a testelor. În ciuda numărului mare de cazuri, parcul de distracţii Disney s-a redeschis parţial. În prima zi, parcarea a fost ticsită de maşini. S-au luat măsuri de prevenţie, iar autorităţile locale îşi justifică decizia prin argumente economice.

Autoritățile de peste Ocean încă încearcă să pună la punct un plan pentru redeschiderea în siguranță a școlilor. În Atlanta, elevii nu se vor întoarce în bănci odată cu reînceperea noului an școlar, pentru că în statul Georgia, din care face parte, sunt peste 114 mii de cazuri de infectare cu Covid-19 și aproape 3 mii de decese. Statele Unite au până acum peste 3 milioane 200 de persoane infectate cu Sars-Cov-2. Potrivit Centrului american pentru Controlul Bolilor, 40 la sută din cei infectaţi cu COVID-19 sunt asimptomatici. 

Opinia ta contează. Comentează!