Dodon CONFIRMĂ dezvăluirile făcute la Jurnal TV: Vaja Jhashi a primit ilegal identitate dublă în RM
Politic 6 februarie 2020, 19:55 | 1888

Cea de-a treia persoana care are identitate dubla, pe langa fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc si omul de incredere al acestuia, Serghei Iaralov, ar fi afaceristul Vaja Jhashi. Dezvaluirea a fost facuta aseara, in cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul nostru de televiziune. De cealalta parte, grupul Trans-Oil, detinut de Jhashi, neaga informatia. Asta chiar daca dezvaluirea a fost confirmata astazi de presedintele Igor Dodon.

Astăzi, după dezvăluirile făcute aseară în cadrul emisiunii ”Secretele puterii”, șeful statului, Igor Dodon, a recunoscut într-un video pe Facebook că și Vaja Jhashi are identitate dublă în Republica Moldova. Dodon a adăugat însă că doar Plahotniuc și Jhashi au beneficiat de o altă identitate, nu și Serghei Iaralov.

Acea ședință a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc, de fapt, în luna decembrie, nu în noiembrie, așa cum afirmă Igor Dodon. Iată ce spunea el despre Vaja Jhashi după acea ședință, atunci când încă nu-i rostise numele.

Precizăm că, în ultimii ani, Jurnal TV și alte instituții de presă au realizat zeci de subiecte despre Vaja Jhashi, inclusiv despre afacerile lui, prietenia cu Vladimir Plahotniuc, pe care a recunoscut-o, sau plecarea sa în Emiratele Arabe Unite în cadrul delegației oficiale a Republicii Moldova, condusă de fostul premier Pavel Filip. Tot Vaja Jhashi a fost implicat într-un scandal legat de preluarea unor terenuri agricole în România. Cetăţean american, georgian, rus şi moldovean, Jhashi controlează grupul Trans-Oil, care la sfârșitul anului 2019 a luat în arendă, pentru 45 de ani, mai multe loturi de pământ, amplasate în Portul Giurgiulești, principala poartă de export a cerealelor pentru Republica Moldova. Trans-Oil a emis astăzi un comunicat de presă în care spune că informația privind Vaja Jhashi ar fi falsă și că el nu ar deține o a doua identitate în Republica Moldova. Nici deputații Partidului Democrat nu se grăbesc să comenteze informațiile privind identitatea lui Vaja Jhashi.

Amintim că, în decembrie 2019, s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deține identitate dublă în Republica Moldova. În cel de-al doilea pașaport el are numele Vladislav Vladimir Novak. Aceste dezvăluiri au fost făcute tot la Jurnal TV. Ulterior, a ieșit la iveală că ar fi vorba despre cel puțin trei persoane care ar fi obținut ilegal duble identități în țara noastră. Luni s-a aflat că și fostul vicepreședinte al Partidului Democrat Serghei Iaralov a obținut în mod fraudulos identitate dublă. Numele fals al lui Serghei Iaralov ar fi Serghei Haikin. Cel puțin asta arată copia unei ordonanțe prin care Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc sunt cercetați într-un dosar penal pornit de Procuratura Anticorupție în 2019. 

Opinia ta contează. Comentează!