Patrula Jurnal TV, 29 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol. Jurnaliștii de la portalul ”Zona de Securitate” au obținut imagini, în care se vede cum băiatul este urcat forțat într-o mașină a miliției din orașul Tighina. Minorul s-a ales cu multiple traumatisme.

Șase persoane au fost reținute după o serie de percheziții la Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură. Descinderile au avut la bază un dosar privind acordarea ilegală de subvenții în agricultură. Potrivit anchetei, unii agricultorii care doreau să obțină subvenții plăteau între o mie și 150 de mii de lei, deși documentele lor nu corespundeau legii. Centrul Național Anticorupție a publicat un extras din stenogramele discuțiilor între unii figuranți în schemele de corupție.

Orașul Chișinău are o infrastructura rutieră sub orice critică. Este periculoasă chiar, afirmă experții. Cine se face vinovat de un accident? Șoferul sau pietonul? Poate Primăria, care nu a amenajat corespunzător trecerea pietonală, ori muncitorii, care nu au executat calitativ lucrările? În loc să caute vinovatul, experții le recomandă autorităților să afle cum a fost posibil ca accidentul să se întâmple și să colaboreze pentru a evita nenorocirile.

Opinia ta contează. Comentează!